На Одещині спалювання очерету закінчилося масштабною пожежею: вогонь охопив 1 га землі

Безвідповідальність громадянина призвела до втрати 1 га екосистеми

У черговий раз, мешканці Одеського регіону стикаються з наслідками безвідповідального поводження з вогнем. Нещодавно, співробітниками ДСНС спільно з правоохоронцями притягнули до відповідальності чоловіка, який вирішив позбутися сухої рослинності шляхом її спалення. Його дії призвели до великої пожежі очерету на території одного гектара поблизу села Новоселівка, що у Подільському районі. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області.

Дії чоловіка кваліфіковано за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, як вчинення, що несе загрозу місцевим екосистемам та безпеці населення. В якості покарання йому призначено штраф у розмірі 3 060 гривень.

Влада та служби нагадують громадянам про необхідність бути відповідальними та уважними до своїх дій із вогнем у природних умовах. У разі виявлення особи, яка вчиняє подібні дії, необхідно негайно повідомляти до правоохоронних органів. Важливо пам'ятати, що збереження природи - це спільна відповідальність кожного з нас.

“Шановні громадяни, у разі виявлення особи, яка вчиняє дії, направлені на випалювання сухої рослинності, повідомляйте до правоохоронних органів. І пам'ятайте, що ніякий матеріальний штраф не відновить загублену екосистему, будьте свідомими у своїх вчинках”, - зазначили вогеборці 

Раніше “Коментарі” писали, що навіть до офіційного початку пожежонебезпечного періоду в Одеському регіоні спостерігається збільшення кількості пожеж на відкритих територіях. Причиною цьому стає безвідповідальне ставлення громадян до дотримання правил пожежної безпеки, що призводить до трагічних наслідків. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися