Одеський кінофестиваль у 2023 році пройде одночасно в двох містах України

Кінофестиваль пройде 19-26 серпня

Через початок війни Одеський кінофестиваль був змушений переїхати за кордон. Однак вже у 2023 році він повертається в Україну. 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль пройде 19-26 серпня в одночасно у Чернівцях та Одесі.

Про це повідомляють організатори кінофестивалю. 

Сьогоднішні реалії змушують оперативно реагувати на обставини, в яких ми опинились. Минулого року ОМКФ відбувся одразу на декількох міжнародних майданчиках. Втім, ми прагнемо повернути його додому – в Україну. Але з огляду на безпеку глядачів та гостей, цьогоріч ми вирішили провести частину 14-й ОМКФ в новій для нас локації – у Чернівцях. І ми дуже вдячні центру імені І. Миколайчука, який на час проведення фестивалю стане для нас домівкою, – зазначила Анна Мачух, генеральна директорка ОМКФ.

Цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться на декількох локаціях. Зокрема, покази конкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи відбудуться у Чернівцях, у культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. Покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі в кінотеатрі Multiplex.

Фільми, подані для участі в конкурсних програмах, також можуть бути відібрані для участі в позаконкурсних програмах Кінофестивалю.  Приймання заявок до Національної та Міжнародної конкурсних програм відкрито з 28 квітня до 1 червня 2023 року.

До участі у Міжнародній конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2022 або 2023 роках.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеські енергетики презентували документальний фільм про те, як рік тому енергетики ДТЕК Мережі, у тому числі й ДТЕК Одеські електромережі, повертали світло на звільнену від російських військ Київщину. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися