В Одесі реставрують Будинок Лібмана

Зараз ремонтники займаються фасадом пам'ятки архітектури: знімають стару штукатурку та автентичні елементи декору

В Одесі ведуться ремонтно-реставраційні роботи будинку Лібмана, який знаходиться на розі Преображенської та Садової і вважається пам'ятником архітектури. Про це повідомляють у прес-службі муніципалітету.

“На сьогодні проводяться зміцнення несучих конструкцій першого поверху, посилення дверних та віконних прорізів. Також по всьому фасаду демонтують старі віконні і дверні блоки, замінюючи їх на нові - енергозберігаючі. Крім того, змінюють всі вхідні двері на першому поверсі", - повідомляють у пресслужбі мерії.

Раніше компанія-підрядник встановила будівельні риштування на фасаді Будинку Лібмана, а також захисну сітку для безпеки в разі падіння елементів ліпного декору і каменів при проведенні ремонтно-реставраційних робіт. В цілях безпеки вздовж фасадної частини встановили огорожу.

Ремонтно-реставраційні роботи тривають і на фасаді будинку. У прес-службі муніципалітету заявляють, що зараз там знімають штукатурку й декоративні елементи. Останні відвозять в майстерні для реставрації. Ті з них, які такої вже не підлягають, обіцяють відновити за автентичним зразкам.

picture

picture

Автор фото: omr.gov.ua

Компанія-підрядник збирається посилити фасад спеціальними розчинами. Після цього, фасад обштукатурять та пофарбують, а відновлені декоративні елементи повернуть на свої місця. Також фасад хочуть обладнати підсвічуванням.

Згідно з проєктом, планується ремонт покрівлі з повною заміною кроквяної системи, відновлення покрівельної вежі й світлового ліхтаря будівлі, а також заміна водостічної системи будівлі.

Крім того, відремонтують цоколь будівлі, балкони та ґанок.

Раніше портал "Коментарі" писав, що ремонт вулиці Софіївській в Одесі вийшов на фінішну пряму.


Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися