В Одеській опері стартує новий інтерактивний проєкт: що чекає на глядачів

Програма відкривається моновиставою

В Одеському Оперному театрі запустять новий інтерактивний проєкт "Нова Музика України". Це цикл авторських програм, зокрема й монографічних концертів – зустрічей з сучасними українськими композиторами.

Про це повідомляє Одеська Опера.

Сценічні терени опери стануть майданчиками для актуального діалогу мовою музики.  Задіявши інтерактивні та імерсивні засоби комунікації, театр надасть глядачеві унікальну можливість бути залученими до процесу створення музичного дійства, спілкування з авторами і діючими особами програми. 

Невипадково чільна програма проєкту "Нова Музика України" відкривається  моновиставою за творами Олександра Родіна. Адже саме Родін став автором музики масштабного  проєкту театру -  сучасної версії опери "Катерина" за поемою Тараса Шевченка, яка побачила світ минулого року і стала новим осмисленням класики, нашою мистецькою відповіддю війні, - йдеться в повідомленні. 


Зазначимо, авторкою нового проєкту виступила музикознавиця та кураторка мистецьких ініціатив Людмила Сергійчук. Прем’єрний показ моновистави запланований на 2 червня о 17:00.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ювілейний Чілдрен Кінофест завітає також і в Одесу. Цьогоріч фестиваль проходитиме у двух форматах: офлайн та онлайн. Одночасно фестивальні покази триватимуть в кінотеатрах 10 міст України.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися