В Одесі на симфонічних концертах зібрали кошти на допомогу Херсоншині

Після концертів глядачі могли зробити благодійні внески до БФ “Корпорація монстрів”

В Одесі відбулися два симфонічних концерти – закриття сезону Національного Одеського філармонійного оркестру. Цьогоріч концерти були особливи, адже глядачі мали змогу задонатити до БФ “Корпорація монстрів”. За два вечори зуміли зібрати на допомогу постраждалим від потопу херсонцям більше 30 тис. гривень. Ще 400 доларів прислали з США, та 270 доларів з Ізраїлю, повідомила співоорганізаторка концерту Юлія Городецька. Солістом виступив відомий канадський кларнетист Юліан Мілкіс. За диригентським пультом зайняв місце незмінний художній керівник і головний диригент оркестру маестро Хобарт Ерл. Ці два вечори були присвячені творам американських композиторів.

Одеська публіка відкрила для себе дещо нове і незвичне. Вперше був виконаний концерт для кларнета з оркестром “РЕҐТАЙМ!” Діка Хаймана та симфонія №2 Чарльза Айвза. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі відкрилася персональна виставка Єлизавети Лісютіної “Фантазій паперовий світ”. В експозиції представлені твори, виконані в техніках витинанки і паперопластики, які мають споконвічну історію та втілюють найвищі ідеали національного мислення. Вхід на виставку безкоштовний. Виставка триватиме до 1 серпня 2023 року.

Нагадаємо, що місто-побратим Лодзь надасть гуманітарну допомогу Одесі. Про це стало під час зустрічі офіційної делегації Одеської міської ради з першим заступником мера міста Лодзь паном Адамом Пустельником. Гуманітарну допомоги нададуть для боротьби з наслідками підриву Каховської ГЕС. Так, в Одеській міській раді розповіли, що 24-25 червня 2023 року в місті-побратимі Лодзь проводився Фестиваль поріднених міст Лодзі. Одеса також долучилася до заходу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися