В Одесі відкрилася виставка живопису, на якій представлені майже 50 картин

На відкритті виставки було презентовано альбом-книгу видавничої серії "Архівна Одіссея"

Минулими вихідними в галереї Літнього театру одеського Міського саду відбулося відкриття виставки живопису “Одеса морська”. На виставці представлені роботи художників із різних міст України: Одеси, Києва, Львова, Харкова, Миколаєва, Чернівців, Луцька. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Проєкт готувався більш ніж два роки. 29 учасників представили 49 картин. Фундатором цієї творчої події стала Громадська організація “Спілка митцiв “Берег Овiдiя”. 

На обкладинці альбому розміщена картина І. Айвазовського “Вид Одеси в місячну ніч”, яку викрали російські окупанти з Херсонського художнього музею у 2022 році.

Різноманітність тем і сюжетів робить проєкт яскравим та пізнавальним. А участь майстрів, які репрезентують різні мистецькі школи України, представляє широту творчого потенціалу авторів.

Учасникам виставки були вручені грамоти та книга-альбом “Морська Одеса”, в якій представлені роботи художників, статті та архівні матеріали про історію мореплавання у Північно-Західному Причорномор'ї. Це вже четверта книга у серії “Архівна Одеса”.

“Коментарі” писали, що в галереї Одеського літературного музею відкрилася виставка “Україна – космічна держава”, де представлені матеріали з колекції тематичної філателії Л.В. Субботіна (1936-2019) – вченого-археолога, історика, Почесного громадянина м. Болград. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Крім того, на минулому тижні в Одеському муніципальному музеї ім. О. Блещунова, у галереї “Квартира №6” відкрилася виставка Кирила Максименка “Маніфест миру”. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися