Одеса в топі найкримінальніших міст Східної Європи: яке місце посіла

Одеса обігнала Москву в кримінальному антирейтингу

Одеса потрапила у визначений Crime Index та виявилась серед лідерів за рівнем злочинності в Східній Європі. Загалом в першій п’ятірці опинились три українських міста, одне білоруське та одне румунське місто. Про це повідомляють на сайті numbeo. 

Відтак найкримінальніше місто Східної Європи – Дніпро, слідом на другій сходинці опинилась Одеса, закриває трійку столиця Білорусі – Мінськ. Крім того, в топ 20 ще є Харків, який посів п’яте місце, Київ – на восьмій сходинці та Львів тринадцятий в рейтингу. Що стосується столиці країни-агресора, то Москва розмістилась на 14 місці за кримінальністю.

picture

Статистика, яку враховує Crime Index, включає в себе різноманітні категорії злочинів, такі як крадіжки, вандалізм, збройні напади та викрадення автівок. Також аналізується рівень корупції та поширення наркотиків у 127 містах.

Більше кримінальних новин

В Одесі правоохоронці викрили чоловіка, який намагався уникнути кримінальної відповідальності за крадіжку, подаючи хабар поліцейському. Мешканець Одеси запропонував тисячу доларів в обмін на відмову від провадження.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці викрили посадовця міськради у корупції. Правопорушника затримали відразу після отримання ним хабаря. Правоохоронці встановили, що чиновник схилив підприємця до участі в оголошених комітетом міськради публічних закупівлях з проведення поточного ремонту приміщення комунальної власності на суму понад 500 тисяч гривень. За перемогу у тендері він мав заплатити 10 % “відкату”. У разі відмови посадовець пригрозив підприємцю унеможливити укладання ним таких договорів у майбутньому.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися