Шторм викинув на пляж Одещини морську міну (ВІДЕО)

В Одеській області на сьогодні та завтра оголосили штормове попередження

Вчора на узбережжі Одеської області під час шторму була виявлена морська міна. Прикордонники Одеського загону, що моніторили ситуацію на воді, помітили вибухонебезпечний предмет, який штормова погода зірвала з якоря і викинула на один із місцевих пляжів. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ. 

Завдяки оперативним діям прикордонників, міна була швидко і безпечно знешкоджена на межі води під схилом. 

Звертаємо увагу всіх громадян, що узбережжя залишається лінією оборони. Тож, не наражайте себе на небезпеку, не наближайтеся до підозрілих предметів і зон обмеженого доступу на узбережжі та в прикордонній зоні, – йдеться в повідомленні.


Мінна небезпека в Одеській області 

Шторм також призводить до посилення мінної небезпеки в Чорному морі. Існує серйозна загроза зриву морських мін з якорів та їх викиду на берег. Міни можуть також дрейфувати вздовж узбережжя. Одеситів та гостей міста закликають утримуватися якомога далі від пляжної зони через підвищену небезпеку. Якщо ви помітили морську міну або предмети, схожі на неї, не намагайтесь їх чіпати. Негайно повідомте про це за номером 102 для надання допомоги та безпеки всім громадянам. 

Зазначимо, розмінування моря залишається нагальним питанням для українських військових. Саме тому, у Військово-морських силах планують масштабну операцію з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів. Уся розмінувальна операція може тривати й декілька років. Втім, для ефективнішого результату будуть використовувати спеціальні дрони. 

Крім того, Румунія, Болгарія та Туреччина ухвалили меморандум щодо розмінування Чорного моря. Країни-члени НАТО спільними зусиллями почнуть роботи вже найближчим часом. Представники цих країн домовилися про створення оперативної структури MCM Black Sea, яка буде займатися питанням розмінування, в першу чергу – захистом від мін, що дрейфують. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися