В Одесі працюватимуть світлофори під час відключень світла: подробиці

В місті облаштують світлофори автономним живленням

Комунальна установа "СМЕП" продовжує встановлювати блоки резервного живлення для світлофорів у місті. На сьогодні на балансі установи перебуває 358 світлофорів, з яких 122 вже оснащені альтернативними джерелами живлення. Невдовзі кількість таких світлофорів збільшиться ще на 50 одиниць. Про це під час сесії міської ради повідомив директор Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Володимир Хитренко.

В основному світлофори можуть працювати без світла від трьох до п'яти годин, а 33 обʼєкти мають посилену потужність – до 10 годин. Вони розташовані на найбільш завантажених перехрестях, узгоджених із патрульною поліцією – сказав керівник Департаменту.

Завдяки власним запасам підприємства, які вже є в наявності та готові до встановлення, ще 49 світлофорів в Одесі найближчим часом будуть обладнані автономними джерелами живлення. Це дозволить забезпечити безперебійне функціонування світлофорів, що особливо важливо для організації дорожнього руху в умовах можливих відключень електроенергії.

Раніше “Коментарі” писали, що комунальники продовжують проводити комплексні роботи з модернізації світлофорних об’єктів в Одесі. Зокрема, на цьому тижні оновили світлофори в Хаджибейському районі міста. Про це повідомили в Одеській міській раді. Роботи виконувались на великих перехрестях: Балківська - Маловського - Степана Олійника та Балківська - Краснослобідська - Ольгіївський узвіз.

Нагадаємо, що щодня понад 375 тисяч одеситів використовують громадський транспорт для поїздок до роботи, навчання та вирішення різних потреб. З цієї кількості пасажирів понад 66 тисяч — це особи з пільговими категоріями. Електротранспортом скористалося близько 300 тисяч осіб, а автобусами - 75 тисяч. Про це повідомляє Одеська міська рада. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися