Нові можливості для переселенців: кредити на житло від уряду Німеччини

Кредити надаються під 3% річних строком до 30 років

30 липня 2024 року в Одесі відбулося засідання міської ради, присвячене питанням внутрішньо переміщених осіб. На зустрічі був присутній голова Регіонального відділення Держмолодьжитло в Одеській області Олег Аністратенко, який представив програму кредитування для переселенців коштом грантових коштів уряду Німеччини. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Гранти, які надаються через банк розвитку KfW, призначені для внутрішньо переміщених осіб, що змушені були покинути свої домівки через військову агресію Росії, для придбання житла.

Інформацію про діючі житлові програми можна знайти на офіційному сайті за посиланням.

За словами Олега Аністратенка, програмою можуть скористатися переселенці, які не мають у власності житлової нерухомості, окрім об'єктів на тимчасово окупованих територіях. Кредити надаються під 3% річних строком до 30 років, але не довше, ніж до досягнення позичальником 65 років.

Також під час засідання було затверджено Операційний та Стратегічний плани ради з питань внутрішньо переміщених осіб на 2024-2025 роки.

Нагадаємо, Одеса активно підтримує внутрішньо переміщених осіб, допомагаючи їм знайти роботу і реалізувати свій професійний потенціал у новому середовищі. Одним з основних інструментів цієї допомоги є Муніципальний центр сприяння працевлаштуванню, що працює вже два роки під гаслом: "Одеський ринок праці – Заякорись в Одесі". Деталі за посиланням

Крім того, За результатами опитування, проведеного Українським ветеранським фондом, 29,2% ветеранів потребують власного житла, а ще 26,5% — поліпшення житлових умов. Юристи фонду пояснили, хто з ветеранів та їхніх сімей може претендувати на отримання житла. Як отримати житло повідомили в Одеській міській раді. 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися