У Дунайському пароплавстві на Одещині анулюють відстрочки деяких працівників: причина

УДП має право забронювати 50% своїх працівників

У Дунайському пароплавстві на Одещині планують ініціювати анулювання відстрочки від мобілізації для тих співробітників, які не залучені до критично важливих виробничих процесів. Про це повідомляє ПрАТ "Українське Дунайське Пароплавство".

Пароплавство визнано критично важливим для економіки України, що дозволяє компанії бронювати до 50% військовозобов'язаних працівників. Пріоритетне право на відстрочку надається членам плавскладу, адже судноводії є основою виробничої діяльності підприємства.

Відстрочка від мобілізації надається лише тим працівникам, які дійсно залучені до критично важливих виробничих процесів. Якщо ж працівник не виходить у рейси, перебуває у тривалих відпустках, працює у приватних структурах або займається особистими справами та громадською діяльністю, підприємство має право ініціювати анулювання його відстрочки.

Анулювання здійснюється за рішенням Мінекономіки на підставі подання підприємства. Відстрочка не привілей. Вона має надаватися тим, хто чесно і віддано робить важливу для країни справу!, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, тепер керівники критично важливих підприємств та компаній, що забезпечують потреби Сил оборони, можуть бронювати своїх співробітників через портал "Дія". Цей сервіс усуває людський фактор, прискорює процес бронювання до години та зменшує навантаження на працівників міністерств. Як працює бронювання на порталі "Дія" – читайте за посиланням

Крім того, Одещина увійшла до п'ятірки найактивніших регіонів країни за кількістю уточнених облікових даних військовозобов'язаних через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи). З 17 липня оновити облікові дані можна лише в територіальних центрах комплектування (ТЦК) або через застосунок "Резерв+".


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися