В Одеській області стабілізували ситуацію зі світлом

Одещина пережила найтемніші часи й тепер мешканці всього регіону мають цілодобово світло у домівках

Всі мешканці Одещині нарешті зі світлом. Генерації електроенергії в країні достатньо, щоб повністю покрити використання світла.  Енергетики цілодобово лагодили пошкоджене ракетними ударами РФ обладнання, щоб повернути у домівки світло. 

Про це розповів генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор'єв. 

"На Одещині немає мережевих обмежень. Це результат злагодженої та професійної роботи всіх енергетиків Одещини. Нагадає від початку лютого 2023 року після масштабних аварій на енергооб'єктах, які сталися внаслідок ворожих обстрілів, в Одесі та Одеському районі тривали мережеві обмеження", - сказав очільник компанії. 


Стабільна робота об'єктів критичної інфраструктури 

Щоб лікарні та інші важливі об'єкти працювали стабільно незалежно від ситуації зі світлом  - нашому місту передали 46 генераторів. Це дало змогу вивільнити додаткову потужність, щоб забезпечити близько 10 тисяч  домогосподарств додатковою електроенергією. 

Під час складного періоду зі світлом Одеську область виручала "зелена генерація". Це вітрові та сонячні електростанції, які працюють в регіоні. Вони щоденно за сприятливою погодою надавали в мережу до 50 мегаватів додаткової потужності, що дозволило дати одеситам більше світла.

Наразі цілодобово працюють 206 бригад ДТЕК, які відпрацьовують аварії на електромережах. Проте погода грає "на руку" й перепадів в мережі повинно стати набагато менше. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що найбільш постраждалими після обстрілів РФ були Одеса та Одеський район. Але попри постійні загрози, блекаути регіон вже пережив. "Укренерго" завершило аварійно-відновлювальні роботи на Одещині.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися