У режимі секретності: депутати та обласні чиновники обговорили новий адміністративний поділ регіону

Нараду, на якій вирішували питання майбутнього адміністративного поділу регіону, вирішили провести у закритому режимі

В Одеській облдержадміністрації за участю голови області і представляючих регіон народних депутатів відбулося обговорення зміненого перспективного плану реформи децентралізації з оновленим списком об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Нарада пройшла вчора в закритому режимі. Про те, що ж вирішували під час зустрічі, стало відомо з повідомлень деяких "щасливчиків", кому вдалося потрапити у список запрошених.

Як розповіла депутат облради Ірина Коваліш, ОДА пропонує сформувати на території області 69 ОТГ.

"Пресу на нараду не пустили. Іллічівськ, Теплодар, Болградський, Саратський та Кілійський райони проти такого об'єднання. У Моложскій ОТГ це питання не обговорювалося на громадських слуханнях", - зазначила Коваліш.

Також стало відомо, що у зв'язку з обговоренням нового адимнистративного поділу області, можновладці Одеси вирішили приєднати до міста низку приміських населених пунктів, реалізувавши таким чином, давно пропоновану владі ідею "Великої Одеси" як великої міської агломерації, "міста-регіону".

Згідно з оприлюдненим 20 листопада листом від мера Одеси Геннадія Труханова на адресу голови ОДА Максима Куцого, до складу майбутньої Одеської територіальної громади передбачається включити наступні населені пункти:

— Лиманський район: Крижанівка, Фонтанка, Нова Дофінівка, Чорноморське, Григорівка, Нові Біляри, Іванове, Світле, Красносілка, Ілічанка, Корсунці;

— Біляївський район: Протопопівка, Набережне, Латівка, Усатове, Нерубайське, Велика Балка;

— Овідіопольський район: Авангард, Прилиманське, Сухий Лиман, Нова Долина, Таїрове, Бурлача Балка, Малодолинське, Олександрівка, Великодолинське, Молодіжне.

Такі "апетити" мотивували тим, що щільність населення Одеси становить 6185 чоловік на квадратний кілометр, що як мінімум вдвічі більше щільності населення Києва, Харкова чи Дніпра. Звідси - неможливість подальшого розвитку Одеси у напрямі житлової забудови, створення зелених і промислових зон. При цьому в листі йдеться, що за останні роки у прилеглих до Одеси населених пунктах побудовано чи будується житло приблизно на 300 тисяч людей на площі 5660 гектарів.

Щоправда, чи обговорювали на нараді даний проект мерії Одеси, не відомо. Зазначимо, що як раз з цього приводу сьогодні на сесію зберуться депутати Одеської міськради.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Одеська область потрапила до трійки лідерів у рейтингу регіонів України, де відбувається найбільша кількість грабежів.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися