Помста за Джанкой: у "Півдні" розповіли про намагання вразити Одеський регіон

Росіяни починають суттєво економити морські ракети

Атака РФ на Одещину 21 березня свідчить про намагання атакувати район, який знаходиться в зоні уваги ворога з самого початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в телемарафоні.

Зокрема, коли загострюється ситуація щодо півдня, а в цьому випадку – Кримська ситуація, у них завжди відбувається таке зворотнє загострення у напрямку Одеського району. Ми вже проводили таку аналітику і бачимо пряму залежність. Намагання вразити якраз південний регіон – це була така собі помста за Джанкой, - уточнила Гуменюк.

За її словами, те, що росіяни використовували, зокрема, минулої ночі, атаки з повітря, не застосовуючи морське базування ракет, може свідчити, що вони починають суттєво економити морські ракети й приберігають високоточну зброю.

Те, що вони зараз намагаються використовувати тактику, коли спочатку ввечері йде атака на південний регіон за допомогою авіації, пізніше серед ночі - атака "шахедами" по інших регіонах, по північній, північно-східній частині України – це намагання зменшити зосередженість сил нашої ППО, - сказала Гуменюк.

Проте корабельне угруповання знову нарощене. Загальна кількість - 13 кораблів у Чорному морі. Але ракетоносіїв серед них два надводних, як і було минулої доби. Росіяни, наростивши таку присутність вогневого ураження, на цьому поки зупинилися. Щодо надводних ракетоносіїв, то їхнє спорядження може сягати до 16 ракет.

Нагадаємо, у вівторок, 21 березня, збили над Одеською областю дві керовані авіаційні ракети. Внаслідок удару військ РФ по Одещині у вівторок одна з ракет влучила в будівлю чоловічого монастиря УПЦ (МП).

Зазначимо, в одеському монастирі розповіли про наслідки російського ракетного удару, передають "Коментарі".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися