Тепер тільки “Перемоги”: в Одесі українізували назву парку

Назва парку тепер не російською мовою

Знадобилось 408 днів війни аби один з найбільших парків Одеси отримав українську назву. Тепер вона є більш чіткою та зрозумілою для відвідувачів.


Про це повідомляє Департамент міського господарства


Наближається День визволення Одеси від нацистських загарбників, тож місцеві органи взялися за оновлення парку Перемоги, щоб зробити його зовнішній вигляд якомога привабливішим для відвідувачів. На вході у парк були оновлені вхідні інформаційні таблички. Вони з'явилися з боку проспекту Шевченка та площі 10 Квітня. Нові таблички виготовлені з іржостійкого металу з антивандальним покриттям, що забезпечує її довговічність та захищеність від знищення.


Цікаво, що на алеї в парку також чекає перейменування. Нещодавно на засіданні історико-топонімічної комісії  рекомендували назвати їх назвати на честь військових підрозділів України.


Від так в парку можуть з'явитись наступні алеї:


— Алея прикордонників 

— Алея Національної гвардії України

— Алея Сил спеціальних операцій

— Алея волонтерів

— Алея сухопутних військ

— Алея військово-морських сил

— Алея десантно-штурмових військ

— Алея сил територіальної оборони

— Алея Національної поліції

— Алея Повітряних сил


picture

Нагадаємо, що в Одесі на Приморській, 2, демонтували меморіальну дошку російському полководцю Олександру Суворову. Дошку зняли 15 березня. 


Також зазначимо, що В Одесі готуються демонтувати меморіальну дошку російському письменнику  Максиму Горькому. Вона розташована за адресою Ланжеронівський узвіз, 2. Саме тут письменник проживав у 1891 році.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися