В Одесі ремонтні роботи на Софіївській вийшли на фінішну пряму

Зараз там укладають дорожнє і трамвайне покриття

В Одесі ремонт на вулиці Софіївській вийшов на завершальний етап. Про це повідомляє прес-служба мерії.

На даний момент там міняють дорожнє і трамвайне покриття. Всі інженерні комунікації вже замінили. Також у міськраді розповіли, що трамвайні колії на Софіївській модернізували за чеською технологією - змонтували у плитах.

"Від вулиці Кінній до Ольгіївській зараз проводять установку зовнішнього освітлення. На цій ділянці проведуть ще контактну мережу трамваю й завдадуть двошарове асфальтне покриття на проїжджу частину між трамвайними плитами і тротуарами. До вулиці Ольгіївській поклали трамвайні плити і зараз там монтують рейки", - розповіли в прес-службі.

picture

picture

picture

Фото: omr.gov.ua

Від вул. Торгової до вул. Кінної зараз відновлюють тротуари. Завдяки тому, що тротуарну плитку укладають на основу з гравійно-піщаної суміші, бетону і цементно-піщаної суміші, вона повинна прослужити більш тривалий час. У той же час, тротуари на ділянці від вул. Кінної до вул. Ольгіївській будуть облаштовувати вже після завершення установки опор під зовнішнє освітлення та контактної мережі трамвая.

Що стосується спуску Маринеско, то зараз там ведуться ремонтні роботи. Так як трамвайні колії тут покладені на відокремленому полотні, то оновлювати їх будуть по залізничній технології – на бетонні шпали. Для заміни трамвайної мережі встановлять 13 нових опор та 26 ових опор для вуличного освітлення.

Планують також замінити водопровід і обладнати зливову каналізацію. Після цього збираються відновити покриття проїзної частини та тротуарів, а також хочуть облаштувати кишені контейнерів для твердих побутових відходів.

На кінець, хочуть з'єднати трамвайні колії на перехресті вул. Софіївській, вул. Ольгіївській і спуску Марінеско. Так як шляху там розташовані по вигину, то згідно технічним вимогам, нові трамвайні рейки будуть покладені на дерев'яних шпалах. Такі дорожні роботи припускають собою подальше повне перекриття руху по спуску Маринеско, але про це, обіцяють у мерії, повідомити пізніше.

Як раніше писав портал "Коментарі", в Одесі перекрили прохід до пляжу через можливу будівництва.


Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися