Чи буде обстріл на Великдень: ЗСУ оцінили ризики

Сили ППО перевели у підвищену готовність

Одне з найбільших християнських свят року, Великдень, вже зовсім скоро. Проте, з тим методом війни, яку Росія веде проти України, стає очевидним, що цього дня ворог може здійснити масований удар по всій країні, в тому числі й Одещині. 


Про це зазначив командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.


У випадку ракетної атаки важливо знати, що українські захисники готові до будь-якого розвитку подій. Проте громадяни повинні бути обережні та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.


Ракетні обстріли можуть бути в будь-який день, але у нас готується система ППО. Ми вживаємо заходів щодо її маневру, висування на ті чи інші напрямки. Ворог не залишив своїх підступних задумів, але головне – ми готові до нівелювання його дій і зменшення влучань. Будемо робити все для того, щоб ворог не завадив нам відсвяткувати Великдень, — повідомляє Сергій Наєв.


Нагадаємо, “Коментарі також писали, що не можна точно стверджувати, що Росія завдасть ракетний удар по Україні саме на Великдень. Проте потрібно бути готовим до можливих обстрілів, оскільки росіяни вже здійснювали свої атаки в сакральні дати.


Також зазначимо, що на Одещині у день Великодня правопорядок забезпечуватимуть понад дві тисячі правоохоронців. Вони чергуватимуть поряд із релігійними спорудами, де проходитимуть богослужіння, забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок, а також контролюватимуть дотримання вимог воєнного стану.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися