Ворожі кораблі в Чорному морі: скільки крилатих ракет на борту

Загроза ракетного удару залишається високою

Станом на 10 годину ранку сьогодні на Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться дев'ять ворожих кораблів, один з яких є носієм крилатих ракет "Калібр". Загальний залп може становити до 4 штук, що створює загрозу для безпеки регіону.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.


Підрозділи ВМС у складі створених угруповань продовжують виконувати завдання. Це стосуються відсічі повномасштабної збройної агресії РФ.


Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 199 окупантів, 1 одиницю бойових броньованих машин, 1 одиницю автомобільної техніки, 2 мінометних розрахунки та 1 пункт управління, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Ситуація в інших морях


Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. На Азовському морі наразі знаходиться лише один ворожий корабель, але в Середземному морі — вісім. Чотири з них є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 36 ракет.


Нагадаємо, що ключове завдання міжнародної спільноти зробити Чорне море регіоном безпеки. Це повинно стати інтересом кожної країни, яка знаходиться в цьому регіоні.


Також зазначимо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися