Чорноморський регіон перебуває в зоні ризику через загрозу ескалації російської агресії

Росія рішуче прагне домінувати у регіоні

Чорноморський регіон перебуває в зоні ризику через постійну загрозу ескалації російської агресії.

Про це повідомив міністр національної оборони Румунії Ангел Тилвар.

Москва без жодних обмежень використовує Чорне море як платформу для перешкоджання свободі судноплавства, посилюючи напруженість у регіоні, в тому числі через сірі зони, породжені тривалими конфліктами, і створюючи сприятливі умови для транснаціональних загроз безпеці, — наголосив міністр.

Він також наголосив, що основні цілі РФ полягають у підтримці нестабільності та у здійсненні впливу на свободу волі регіональних партнерів у виборі свого майбутнього, а також спрямуванні сил в Середземне море та на Близький Схід.

За словами міністра Росія рішуче прагне домінувати у Чорноморському регіоні, підриваючи внутрішню стабільність, узгодженість та розвиток партнерів у регіоні. 

Обстріли Одещини

З 24 лютого 2022 року російська армія 80 разів обстрілювала цивільну та критичну інфраструктуру Одеської області. Окупанти завжди порушують закони і звичаї війни

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Чорному морі спостерігається поліпшення погодних умов та зменшення шторму. Через це окупанти збільшили кількість своїх кораблів в акваторії.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися