ВМС повідомили скільки кораблів РФ в Чорному морі

Ворог тримає ракетоносії напоготові

Станом на 19 квітня в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 9 ворожих кораблів. З них 3 ракетоносії, загальний залп "Калібрів" до 16 ракет.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил ЗСУ.


Ситуація в інших морях 


Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі наразі знаходиться лише один ворожий корабель, але в Середземному морі — вісім. Чотири з них є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 36 ракет.


Порушення Міжнародної конвенції


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: — до Чорного моря — 17 суден, з них 7 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор; — до Азовського моря — 23 судна, з них 5 суден рухались з протоки Босфор.


Нагадаємо, що вже вдруге за 2 тижні російська сторона в Спільному Координаційному Центрі (СКЦ) в Стамбулі блокує інспекції українських суден із зерном. Саботаж перевірок в Босфорі напряму впливає на вартість продовольства, а зростання ціни на 1% призводить до голоду приблизно 10 млн людей.


Також зазначимо, що уночі ворожі БпЛА типу Shahed-136 здійснили атаку по Одещині. Сили ППО знищили більшість ворожих дронів, втім є влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися