Актуально

Ворожі кораблі в Чорному морі: скільки ракет на борту

Кількість кораблів може змінюватися кожні дві-три години

Станом на 11:30, 20 квітня, у Чорному морі перебуває 11 ворожих кораблів, які знаходяться на бойовому чергуванні. Серед них є 3 ракетоносії, загальний залп "Калібрів" до 13 ракет.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил ЗСУ.


Скільки “Калібрів” в інших морях


Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться всього лише один ворожий корабель, тоді як в Середземному морі їх вісім. З них два є носіями крилатих ракет "Калібр", загальна кількість яких складає 24 ракети.


РФ порушує Міжнародну конвенцію


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: — до Чорного моря — 35 суден, з них 8 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор; — до Азовського моря — 44 судна, з них 16 суден рухались з протоки Босфор.


Нагадаємо, що вже вдруге за 2 тижні російська сторона в Спільному Координаційному Центрі (СКЦ) в Стамбулі блокує інспекції українських суден із зерном. Саботаж перевірок в Босфорі напряму впливає на вартість продовольства, а зростання ціни на 1% призводить до голоду приблизно 10 млн людей.


Також зазначимо, що вчора уночі ворожі БпЛА типу Shahed-136 здійснили атаку по Одещині. Сили ППО знищили більшість ворожих дронів, втім є влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися