Психологічна підтримка: в Одесі внутрішньо переміщеним особам надають допомогу

Допомогу отримали вже понад 6000 переселенців

У жовтні 2022 року в Одеській міській раді підписали Меморандум про співпрацю та партнерство між Департаментом охорони здоров'я, Департаментом праці та соціальної політики, міжнародним благодійним фондом "Українська фундація громадського здоров'я" та Представництвом Health Right International "Право на здоров'я" в Україні. Він направлений на психологічну підтримку та допомогу ВПО.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Інтегровані центри комплексного реагування для підтримки психічного здоров'я, соціальної підтримки, правового супроводу та медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам та постраждалим від гендерно зумовленого насильства, включаючи військову агресію Росії, були створені при Центрі первинної медико-санітарної допомоги №4 в Київському районі та Центрі первинної медико-санітарної допомоги №5 в Суворовському районі.


Протягом роботи двох інтегрованих центрів соціально-психологічну та юридичну допомогу отримали понад 6000 українців на базі центрів та в місцях тимчасового проживання. Команди центрів проходять навчання за програмою Всесвітньої організації охорони здоров'я у сфері психічного здоров'я mhGAP, щоб розширити спектр та поліпшити якість психологічної допомоги пацієнтам.


Адреси інтегрованих центрів психологічної допомоги:


  • ЦПМСД №4 — вул. Левітана, 62;

  • ЦПМСД №5 — просп. Добровольського, 159.

На Одещині перевірили умови проживання в модульному містечку, що розташоване у Великодальницькій громаді. Там християнська місія "Нове життя" організувала містечко з метою розміщення внутрішньо переміщених осіб.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися