14-й Одеський міжнародний кінофестиваль: приймання заявок на участь у конкурсних програмах

Цього року фестиваль відбудеться в Чернівцях

З 19 по 26 серпня цього року відбудеться 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який оголосив про початок приймання заявок на участь у конкурсних програмах. Організатори закликають всіх охочих заповнювати онлайн-форму, яка розміщена на офіційному сайті кінофестивалю. Термін подачі заявок закінчується о 14:59 за Київським часом 1 червня 2023 року.


Про це ОМКФ повідомив на своєму сайті.


Цього року Одеський міжнародний кінофестиваль буде проходити на декількох різних місцях. Конкурсні програми та індустріальні заходи фестивалю будуть демонструватися в Чернівцях, у культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. Ретроспективні та спеціальні програми будуть показуватися в кінотеатрі Multiplex в Одесі.


Сьогоднішні реалії змушують оперативно реагувати на обставини, в яких ми опинились. Минулого року ОМКФ відбувся одразу на декількох міжнародних майданчиках. Втім, ми прагнемо повернути його додому – в Україну. Але з огляду на безпеку глядачів та гостей цьогоріч ми вирішили провести частину 14-й ОМКФ в новій для нас локації у Чернівцях. І ми дуже вдячні центру імені Миколайчука, який на час проведення фестивалю стане для нас домівкою, – зазначила генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

До Національної та Міжнародної конкурсної програми допускаються українські та європейські фільми всіх жанрів — ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні, які були завершені у 2022 або 2023 роках. Переможці будуть обрані в номінаціях “Найкращий український повнометражний ігровий фільм”,“Найкращий український повнометражний документальний фільм” та  “Найкращий європейський повнометражний фільм”.

Фільми, які подали заявки для участі в конкурсних програмах, можуть бути також відібрані для участі в позаконкурсних програмах кінофестивалю. Подробиці про правила та процедуру подачі заявок можна знайти у розділі “Регламент” на офіційному сайті.

Нагадаємо, що одеські енергетики презентували документальний фільм про те, як рік тому енергетики ДТЕК Мережі, у тому числі й ДТЕК Одеські електромережі, повертали світло на звільнену від російських військ Київщину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися