Важливо

Суд обрав застави ще двом обвинуваченим по справі “Краяну”

Прокурор просив для Шкрябая варту із заставою у понад 50 млн грн

У розгляді справи “Краяну” прокуратура просила суд застосувати варту з високою заставою до колишнього голови депутатської комісії з питань комунальної власності Василя Шкрябая та директора департаменту комунальної власності Олексія Спектора. Причини такої пропозиції прокурорів — неявка обвинувачених на засіданнях суду.


Про це повідомляє Центр протидії корупції.


Судді вирішили застосувати запобіжні заходи, але не такі жорсткі, які просила прокуратура. До Шкрябая наклали заставу в розмірі 6,6 млн грн, а на Спектора — у розмірі 1,3 млн грн. Окрім цього, на обох обвинувачених поклали низку обов'язків, щоб додатково забезпечити запобіжний захід. До цього часу Шкрябай та Спектор є фігурантами ще двох справ НАБУ. У всіх справах до них застосовані запобіжні заходи у вигляді застав.


Справа “Краяну”


Нагадаємо, крім, Василя Шкрябая та Олексія Спектора обвинуваченими у "справі Краяна" проходять міський голова Одеси Геннадій Труханов, його заступник Павло Вугельман, Володимир Радіонов, директор ТОВ "Девелопмент еліт" (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, директор ТОВ Valton Group Ігор Кравченко та директорка підприємства "Брокбізнесконсалт" Галина Богданова (оцінювач). Їх звинувачують у заволодінні 93 млн гривень із бюджету Одеси. Угоду замаскували під придбання для потреб міста будівлі за завищеною вартістю. Сплачені гроші чиновники планували легалізувати.


Також “Коментарі” писали, що відбулося засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС), де було вирішено змінити запобіжний захід меру Одеси, Геннадію Труханову. Нагадаємо, що його обвинувачують у справі, пов'язаній з незаконним заволодінням 92 млн грн під час купівлі заводу "Краян".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися