Чорне море: у ВМС повідомили скільки кораблів РФ знаходяться на бойовому чергуванні

На цей час в морі жодного ракетоносія

На 10:00 сьогодні 3 травня в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває п’ять ворожих кораблів, з яких немає жодного носія крилатих ракет "Калібр". Проте розслаблятись не варто, тому що ситуація може змінюватись кожні 2-3 години.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.


Ситуація в інших морях  


Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі наразі знаходиться лише один ворожий корабель, але в Середземному морі — п’ять. Один з них є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить чотири ракети. 


Порушення Міжнародної конвенції 


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: 


  • до Чорного моря — 33 судна, з них 8 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор; 

  • до Азовського моря — 11 суден, з них 2 судна рухались з протоки Босфор. 


Нагадаємо, що вже вдруге за 2 тижні російська сторона в Спільному Координаційному Центрі (СКЦ) в Стамбулі блокує інспекції українських суден із зерном. Саботаж перевірок в Босфорі напряму впливає на вартість продовольства, а зростання ціни на 1% призводить до голоду приблизно 10 млн людей. 


Також зазначимо, що нещодавно уночі ворожі БпЛА типу Shahed-136 здійснили атаку по Одещині. Сили ППО знищили більшість ворожих дронів, втім є влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися