В Одесі вирішили перейменувати назви двох районів міста

Питання викликало дискусії серед депутатського корпусу

Малиновський та Суворовський райони Одеси отримали нові назви. Перейменування підтримали 34 депутати, 2 виступили проти, не голосували 9.

Таке рішення прийняли на сесії Одеської міської ради 3 травня.

Перейменування підтримали 34 депутати, 2 виступили проти, не голосували 9.

Питання викликало чималу дискусію між депутатами. Депутат Петро Обухов відзначив, що історико-топонімічна комісія визначила прийнятним для перейменування Суворовського району три назви: Миколаївський, Пересипський чи Лиманський. Втім одеситам пропонують лише одну назву – Пересипський, хоча й деякі вважають, що район повинен називатися Миколаївським. 

Так, по закону України ми не маємо права залишати назву Суворовський. Але він вступає в дію через 6 місяців після 27 липня. Тобто, у нас є ще час. Ми пропонуємо перейменувати у Миколаївський чи провести ще одне голосування на офіційному сайті , – відзначив депутат.

Суворовський район буде мати назву Пересипський, на честь прославленого в одеському фольклорі мікрорайону Пересип. Для Малиновського району запропоновано назву – Хаджибейський, для увіковічення попередньої назви Одеси – Хаджибей.

Саме голосування серед містян завершилося 29 квітня. Всього в опитуванні взяло участь понад 10 тис. містян. З невеликою, але перевагою, люди були проти перейменування Суворівського району.

"Перейменувати Суворовський район на Пересипський": за — 2 782, проти — 2 835;

"Перейменувати Малиновський район на Хаджибейський": за — 2 753, проти — 1 905.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на засіданні сесії міськради Одеси було озвучено подальші кроки у зв'язку з вступом міста до ЮНЕСКО. Морський порт планують перевести з під охорони всесвітньої спадщини до буферної зони.


Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися