Конфіскація російського: депутати одеської міськради звернулися до Кабміну

Замість консульства РФ пропонують відкрити навчальний заклад

Одеська міська рада звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням конфіскувати з власності РФ будівлі консульства в Одесі.

Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні сесії міської ради 3 травня.

Будівлі консульства в Одесі розташовані за адресою Гагарінське плато, 14. У проєкті рішення зазначено, що наразі консульство не працює, адже 24 лютого 2022 року Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією.

Деякі депутати вважають, що замість російського консульства на Гагарінському плато повинен бути дитячий садок або школа.

Сподіваюсь інші депутати, кабмін і РНБО нас підтримають та ми вирішимо одночасно дві проблеми - позбудемось ще частинки росії в Одесі та зробимо життя мешканців Аркадії трохи легшим. Через недалекоглядність міської влади в цьому районі після завершення всіх проектів буде квартир для 50 000 людей, та 0 шкіл й дитячих садків, - повідомляв депутат Петро Обухов. 

Зазначимо, 21 лютого 2022 року Генконсульство РФ в Одесі припинило приймати заявки через "оптимізацію штату". 22 лютого на території консульства Російської Федерації на Гагарінському Плато спалювали документи: на вулиці було чутно запах гару.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за фактом несанкціонованого збору та поширення інформації про переміщення військової техніки Збройних Сил України, підозрюються двоє мешканців Одещини та зараз перебувають під вартою. Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.



Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися