За передачу відео військової техніки ЗСУ до Росії судитимуть двох приятелів з Одещини

Чоловікам загрожує до восьми років позбавлення волі

За фактом несанкціонованого збору та поширення інформації про переміщення військової техніки Збройних Сил України, підозрюються двоє мешканців Одещини та зараз перебувають під вартою. Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


Під час розслідування, проведеного слідчими Управління СБУ в Одеській області, встановлено, що мешканець села Крижанівка, разом зі своїм приятелем збирали інформацію про переміщення, рух та розташування колони військової техніки Збройних Сил України. Після цього, вони надсилали відеозапис даної інформації через месенджер знайомому громадянину Росії. Обвинувачені чудово розуміли, що передана інформація може бути використана ворогом та завдати шкоди державній безпеці України.


Яке покарання чекає на чоловіків


Наразі обидва обвинувачених перебувають під вартою. Згідно з ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України за цей злочин Законом передбачено від 5 до 8 років позбавлення волі.


Нагадаємо, що на Одещині затримали ворожого інформатора, який "зливав" до РФ інформацію про оборону заводів в регіоні. Зрадником виявився працівник одного з місцевих заводів хімічної галузі.


Також, "Коментарі" писали, що Одеські поліцейські затримали мешканку Білозерської селищної територіальної громади на Херсонщині та повідомили про підозру у колабораційній діяльності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися