В Одеській області вирішили, як розвивати туризм: яким чином

Кожна громада має розробити свій стратегічний план

На Одещині планують розвивати туризм через переосмислення "самоідентифікації" громад. Це допоможе зробити регіон привабливим для внутрішнього та зовнішнього туриста.

Про це розповіла Олена Іванова, керівник офісу роботи з територіальними громадами Агенції регіонального розвитку Одеської області.

В нашій агенції є окремий сектор з розвитку туризму, і ми починаємо пропрацювати українську “самоідентифікацію” на території регіону. У нас дуже багато колориту, є багато цікавих міст, про які не знають одесити…Зараз починаються дослідження з цього приводу… У нас є унікальні села, які сформовані як німецька чи швейцарська колонія. А зараз дуже актуальне побратимство між містами, – зазначила експертка.

Вона також додала, що зараз, згідно з законом, кожна громада має розробити свій стратегічний план відновлення, в тому числі й туристичної галузі. Потім ці проєкти будуть потрапляти на єдину платформу й будуть фінансуватися в рамках державної програми відновлення.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Малиновський та Суворовський райони Одеси отримали нові назви. Перейменування підтримали 34 депутати, 2 виступили проти, не голосували 9.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися