Мера Одеси Труханова арештували і взяли під варту

Труханов мав внести заставу протягом п'яти днів

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту у справі щодо заводу "Краян".  Альтернативою визначили 13 млн грн застави.

Про це повідомили у САП. 

25 квітня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову з особистої поруки на заставу в розмірі 30 866 000 гривень у справі про розкрадання 92 млн грн під час придбання будівель одеського заводу "Краян". Труханов мав внести заставу протягом п'яти днів.

Зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави.ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави. На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду, - йдеться в повідомленні. 

Скандальна справа "Краяну"

За даними НАБУ, у вересні 2016 року Одеська мерія придбала у приватної структури будівлю, яка раніше входила до майнового комплексу заводу "Краян", за завищеною ціною. На початку 2016 фірма-продавець заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 мільйонів гривень. Отримані від міської влади гроші фірма спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, запевнили в НАБУ. Детективи переконані, що посадовці мерії та інші фігуранти справи привласнили 92 млн грн бюджетних коштів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 26 квітня, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу заступнику міського голови Одеси Павлу Вугельману.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися