“Калібри” в Чорному морі: у ВМС повідомили кількість ворожих кораблів

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Сьогодні станом на 10:00 ранку, в Чорному морі бойове чергування проводять п’ять ворожих кораблів, з яких один може запускати крилаті ракети "Калібр". Це створює загрозу для безпеки регіону, оскільки загальна кількість ракет може досягати восьми штук.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України


ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань.


Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 77 окупантів 1 одиницю бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи, 1 одиницю автомобільної техніки, 1 пункт управління, 5 мінометних розрахунків, 2 одиниці спеціальної техніки та 1 засіб протиповітряної оборони, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Ситуація в інших морях   


Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі наразі знаходиться лише один ворожий корабель, але в Середземному морі — п’ять. Один з них є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить чотири ракети. 


Нагадаємо, що ключове завдання міжнародної спільноти зробити Чорне море регіоном безпеки. Це повинно стати інтересом кожної країни, яка знаходиться в цьому регіоні.


Також зазначимо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися