Мінінфраструктури створило комісію у зв'язку з катастрофою танкера "Делфі"

Чиновники будуть розслідувати причини аварії іноземного судна в Одесі

Міністерство інфраструктури України створило комісію з розслідування причин аварії іноземного танкера "Делфі" у Одесі. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Комісія буде працювати до 13 грудня.

"В даний час триває збір відповідної інформації, відомостей і матеріалів, використовуються інші організаційні заходи з метою встановлення обставин та причин виникнення аварії", – відзначили в Мінінфраструктури.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", вранці 22 листопада в Одесі в результаті сильного шторму танкер "Делфі" зірвався з якоря і сів на мілину в районі пляжу "Дельфін". На борту перебувало троє українців. На судні закінчилося паливо, з'явилися проблеми з електрикою, однак, незважаючи на це екіпаж відмовлявся подати сигнал SOS і евакуюватися з танкера. Моряки чекали дозволу судновласника. Тим часом судно перекинулося на бік і з нього почала витікати чорна масляниста рідина.

Пізніше водолазам вдалося евакуювати всіх трьох членів екіпажу. Їх доставили в найближчі лікарні.

За фактом аварії правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Подія кваліфікували за статтею "Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту "Кримінального кодексу України .

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися