У Марселі встановили "серце" Одеси

Марсель став другим іноземним містом, де з'явився туристичний символ Південної Пальміри - якір-серце. Раніше таку ж подарували скульптуру Стамбулу

У місті-побратимі Одеси - французькому Марселі - встановили скульптуру "Якір-серце", яка є туристичним символом нашого міста. Про це повідомляє пресслужба муніципалітету.

Тепер "одеське серце б'ється" на березі Середземного моря в часто відвідуваному і улюбленому місці жителів Марселя – на пляжі Прадо, де часто проходять культурні та спортивні заходи.

picture

Автор фото: omr.gov.ua

"Взаємодія з таким прекрасним, географічно далеким, але в той же час настільки близьким нам містом є важливим, адже Одесу і Марсель об'єднують вже 47 років дружніх відносин. Тепер частинка Одеси буде радувати гостей і жителів Марселя", - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, який був присутній на відкритті скульптури.

Крім Марселя, "Якір-серце" стоїть у Стамбулі. На черзі – Регенсбург в Німеччині, Пірей в Греції, Хайфа в Ізраїлі та Ларнака на Кіпрі.

Якір, що нагадує за формою серце, став символом Південної Пальміри в 2012 році. Тоді цю скульптуру вагою в 200 кг встановили на перетині вулиць Пушкінської та Ланжеронівської.

Раніше портал "Коментарі" писав, що одеський краєзнавець представив фасад знаменитого будинку Руссова в різних кольорах.
Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися