Одеська митниця програла у суді 99% справ проти бізнесу

Проте митники почали проводити більше форм митного контролю

Одеська митниця терпить масштабні поразки у судах проти бізнесу, програвши 99% справ. Але це не завадило їй нарости інтенсивність митного контролю до рекордних показників за перші три місяці 2023 року, провівши майже 2000 форм. Це перевищує весь попередній рік.

Про це розповів Віктор Берестенко,  президент Асоціації міжнародних експедиторів України.

У судових спорах проти митниці український бізнес переважно виходить переможцем. У 2022 році в Єдиному реєстрі судових рішень наявна інформація про 1697 рішень по розгляду справ щодо про визнання протиправними дій митних органів та скасування рішення про коригування митної вартості товарів. І у 92% справ рішення суду було на користь бізнесу.

50% усіх справ про притягнення до адміністративної відповідальності щодо приховання від митного контролю вирішено на користь бізнесу. 89% справ про неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розмір вирішено на користь бізнесу. Одеська митниця програла взагалі 99% справ, – розповів Берестенко. 

Він додав, що за перші три місяці 2023 року митниця вже провела більше форм митного контролю, що більше ніж за весь 2022 рік.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що прокурори подали до суду обвинувальний акт стосовно старшого державного інспектора Одеської митниці. Він звинувачується у вимаганні та отриманні хабарів.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися