Систематично вимагав хабарі: на Одещині затримали митника

Посадовцю загрожує до 10 років ув’язнення

Прокурори подали до суду обвинувальний акт стосовно старшого державного інспектора Одеської митниці. Він звинувачується у вимаганні та отриманні хабарів.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


Посадовець вимагав та отримав 1200 доларів США від громадянина за ввезення на територію України партії генераторів та акумуляторів. До того ж митник вимагав гроші за свої послуги систематично, при цьому оцінюючи свої "послуги" від 200 до 1000 доларів США, залежно від об’єму партії. Правоохоронці затримали співробітника митниці безпосередньо під час одержання чергової частини неправомірних коштів.

picture

Яке покарання чекає на інспектора 


Правоохоронці повідомили посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України яка карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Митника відсторонено від займаної посади.


Також “Коментарі” писали, що правоохоронні органи здійснили затримання старшого інспектора одного з відділів Одеської митниці. Як встановилося, посадовець вимагав хабаря у громадянина, що мав намір ввезти на територію України чотири мільйони гривень в рамках інвестиційного договору.


Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру двом правоохоронцям, які вимагали хабарі від підприємців за дозвіл на продаж продуктів в Одеській області. Це один з численних випадків, коли правоохоронці намагаються заробити на комерсантах шляхом встановлення неправомірних платежів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися