Запрацювала процедура верифікації документів моряків: як це полегшить процес

Тепер готові встановлювати легітимність документів

Державна служба морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України здійснює процедуру верифікації документів моряка у звичайному режимі. Проте доводиться працювати з документами, які в більшості випадків перебувають в жахливому стані.

Про це повідомив керівник Адміністрації судноплавства Євген Ігнатенко. 

Для того, щоб верифікація кваліфікаційних документів моряків відбувалась швидко, необхідно їх не тільки "реанімувати", а й відцифрувати. Наразі вдалось відновити документи від самого початку їх видачі - тепер готові встановлювати їх легітимність за відповідними запитами. Для верифікації документів можна скористатись веб-порталом.

Ігнатенко нагадує, що за новою прозорою процедурою дипломування, відповідно до постанови Уряду #1499, видача та верифікація документів є компетенцією виключно Адміністрації судноплавства.

Також в черговий раз прошу моряків не звертатись за послугами до "агентів". Цим самим ви наносите шкоду всій морській спільноті. Якщо моряк все ж таки звернувся до "агента" та отримав кваліфікаційний документ в незаконний спосіб, він може звернутись до Адміністрації судноплавства та отримати новий, аби не мати проблем в майбутньому, - додав посадовець. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосило про продовження терміну дії кваліфікаційних документів моряків до 31 грудня 2023 року. Рішення було прийняте через війну на території України, розпочату Російською Федерацією, а також через обмеження, спричинені пандемією COVID-19.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися