Підрив міни в морі може нашкодити людям в радіусі кілометра, — Гуменюк

Наразі в Одесі облаштовують альтернативні місця відпочинку

Українські морські води містять понад 400 морських мін. З початку поточного року було знищено 20 штук.


Про це розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Море України заміноване, воно містить понад 400 морських мін, з огляду на те, що самі окупанти проголосили цю небезпеку і позначили кількість мін, які може знати лише той, хто безпосередньо заміновував море, — зазначила Наталя Гуменюк.


Як повідомила речниця ОК “Південь” з початку року вдалося знищити понад 20 морських мін. Вони  можуть непередбачено вибухнути та завдати шкоди на відстані до 200 метрів, а підрив міни у воді загрожує всьому живому у радіусі кілометра.


Уряди прибережних міст вже розпочали облаштування альтернативних місць відпочинку на узбережжі. Однак, щоб їх відкрити для, важливо дотримуватись правил безпеки. Наталя Гуменюк підкреслила, що високий рівень ракетної небезпеки залишається, оскільки ворог активно атакує повітряну зону на узбережжі. Тому надзвичайно важливо, щоб відпочивальники мали можливість швидко перейти до укриття, якщо загроза виникне.


Нагадаємо, що в Одесі пляж "Золотий берег" ймовірно відкриє купальний сезон офіційно. Там повісили стенди з правилами знаходження на пляжі.


Також зазначимо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися