Журналісти Одещини закликають повернути на посаду пресофіцера Херсону: що сталося

Відсторонення викликало обурення українських журналістів

Журналісти Одещини  закликають повернути Дмитра Плетенчука на посаду пресофіцера Херсону. За їхніми словами, Плетенчука було звільнено з посади через фейсбук-допис 22 травня про збиття російського літака СУ-35.

Про це заявили журналісти на брифінгу. 

Відсторонення викликало обурення українських журналістів, які працювали з офіцером. За словами журналістів, Плетенчук був одним з небагатьох пресофіцерів, з якими було зручно та ефективно працювати.

У нас в регіоні, на півдні, взагалі діють якісь особливі правила, і нас не завжди влаштовують відповіді керівництва оперативного командування "Південь", – зазначив журналіст Артем Перфілов.

Журналісти заявляють, що це і демонстрація необхідності доступу журналістської спільноти до оперативної та офіційної інформації. А от як зазначила Наталія Гуменюк, керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України, "відрядження Дмитра Плетенчука закінчено. Він повернувся до виконання обов’язків за штатною посадою. Роботу з журналістами на херсонському напрямку організовує інший пресофіцер. Наслідки вивчає службова перевірка."

Фіксери, журналісти та локальні продюсери написали лист-звернення на підтримку Дмитра Плетенчука, там вже близько 80 підписів. Приєднатися до звернення можна за посиланням.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що станом на 11:00 ранку 23 травня в Чорному морі виявлено вісім кораблів ворожої сторони, що перебувають у стані бойової готовності. З них два ракетоносії, загальна кількість ракет "Калібр" становить до 16 одиниць.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися