У Дунайському біосферному заповіднику прижилися рідкісні птахи

Зараз шукають молодих філінів для продовження програми повернення цього ключового вигляду до регіону

Понад 10 років у дельті Дунаю не чули крик пугача – вони залишили регіон. Але зараз він повертається в дельту, адже за три роки в рамках програми реінтродукції виду у регіон у Дунайському біосферному заповіднику були випущені в дику природу 10 молодих птахів.

Про це повідомляє Rewilding Ukraine. 

Нещодавно наші партнери – румунський туристичний оператор Delta Dunarii Ultima Frontiera – розповіли, що територіальний крик пугача знову чути в дельті. За допомогою цього крику пугач окреслює свою територію та запрошує самку до гніздування. Тож ми маємо надію, що принаймні деякі птахи прижилися на новій території і популяція цього важливого хижака в дельті Дунаю може відновитися незабаром, - йдеться в повідомленні. 

У зв’язку з війною, команді важко знайти молодих пугачів для продовження програми повернення цього ключового виду в регіон. Тож фахівці звертаються до зоопарків та приватних розплідників в України та Румунії із запрошенням до співпраці. 

Зазначимо, популяція пугача зникла у Придунав'ї та значно зменшилася на інших територіях України внаслідок зникнення місцеперебування, цілеспрямованого знищення диких птахів у 60-ті роки ХХ століття, зіткнення з ЛЕП та інших причин. Це призвело до того, що останній раз пугача бачили в дельті Дунаю 10 років тому. В результаті порушення харчових ланцюгів та біологічного балансу стали страждати інші види тварин.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеському зоопарку у пари пугачів народилися пташенята. Трійня малюків з`явилася на світ ще у квітні, але вони були дуже маленькими, тому батьки їх не показували. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися