Взяли курс на Одесу та Чорноморськ

В рамках “Зерновох ініціативи, чотири судна підходять до портів Великої Одеси

Чотири судна, в рамках “Зернової ініціативи” зайшли в акваторію Чорного моря. За даними MarineTraffic - платформи, яка в реальному часі демонструє місцезнаходження усіх суден, два балкери DIAS та YING HAO 02 вже підходять до порту Великої Одеси, ще два SEA COMMANDER і DONNA JUDI до Чорноморську.

 

Нагадаємо, що у цей же час Російська Федерація блокує входження 28 кораблів в український порт "Південний", повідомила посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк у мікроблозі Twitter. Українська сторона, коментуючи цю ситуацію зазначили, що це чергова спроба Росії зірвати зернову ініціативу. Порт “Південний” зупинив роботу, бо російські інспектори, які проводять огляд суден перед відправленнях їх в Україну, відмовляються від інспекцій. 


"Росія вкотре демонструє, що для неї не існує ні норм міжнародного права, ні принципів. Країна-агресор не планує виконувати домовленості, під якими вона сама підписалася, і продовжує використовувати зерно як зброю в політиці шантажу", - зазначили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.


Загалом портах Одеси та Чорноморська зараз знаходиться дев'ять суховантажів, які зайшли після важких перемовин у Стамбулі між Україною, Туреччиною, ООН і РФ, що закінчилися продовженням зернової ініціативи ще на два місяці. 


Нагадаємо, що за час дії угоди вдалося відправити з портів України близько 30,3 млн тонн зерна. Зокрема близько 625 000 тонн для операцій з надання допомоги в Афганістані, Ефіопії, Кенії, Сомалі та Ємені. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися