Громадські слухання схвалили нові правила користування міським транспортом в Одесі

В Одесі одноголосно прийняли правила користування міським пасажирським автомобільним та електротранспортом

В Одесі на громадських слуханнях ухвалили нові правила користування міським транспортом, які передбачають введення електронного квитка. Про це повідомляє сайт "УСІ Онлайн".

Громадські слухання обговорення проекту рішення Одеської міськради "Про затвердження Правил користування міським пасажирським автомобільним та електротранспортом у Одесі" пройшли 29 листопада в Приморській райадміністрації. Нові правила затвердили одноголосно, 73 голосами. Вони передбачають використання системи "Електронний квиток" для оплати проїзду та створення єдиного оператора міських пасажирських перевезень.

Електронний квиток буде представлений у вигляді паперового носія з QR-кодом, електронної карти з вбудованим NFC-чіпом, безконтактної банківської карти або спеціального мобільного додатка.

Відзначимо, що попередні слухання, яки пройшли 8 квітня завершилися невдало – голосування проводили чотири рази, однак це не допомогло набрати більше 50% голосів на підтримку проекту. Тоді в засіданні взяли участь 28 осіб, які виступили проти пункту про єдиного оператора. Вони побоювалися, що це може створити умови для корупційних схем.

Нагадаємо, в січні 2018 року підприємство "Одеська міська карта" було названо єдиним оператором перевезень громадського транспорту, який буде впроваджувати систему "Електронного квитка". Ця компанія стала єдиною, яка брала участь у конкурсі, цім зацікавився Антимонопольний комітет України, однак претензії до міської влади з цього приводу так і не пред'явили.

У вересні 2018 року через зміни у законодавстві питання про впровадження "Електронного квитка" відклали. 20 березня під час сесії Одеської міськради депутати вирішили дочекатися висновків Європейського банку реконструкції та розвитку, який кредитує реалізацію цього проекту.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", найдовший трамвай Odissey MAX вже працює на вулицях Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися