Одеський бариста відмовився обслуговувати клієнтку українською: вибачення не змусили на себе чекати

Тепер працівник кав'ярні розкаюється державною мовою

В Одесі сталася ще одна мовна суперечка, що призвела до скандалу. Бариста в одеській кав'ярні відмовився обслуговувати державною, проте вибачення не змусили на себе чекати. 

Про це повідомляє активіст Дем’ян Ганул.

Представниця руху "Робимо вам нерви" звернулася до баристи з проханням говорити українською, враховуючи законодавство України, що обов'язує працівників обслуговуючої сфери спілкуватися українською мовою. Однак, він почав аргументувати, що "Одеса — місто, де говорять російською" і "Не має значення, якою мовою говорити".

На ситуацію відреагував одеський активіст Дем’ян Ганул. Він знайшов хлопця, який відмовився обслуговувати людину українською мовою та змусив його вибачитися на камеру.

Все по старій схемі, коротка лекція з історії української мови, законодавства, ну і міні курс солов’їної", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Бариста заявив на камеру, що Одеса — українське місто, яке успішно переходить на українську мову.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на просторах інтернету з’явилось скандальне відео з одеським поліцейським, який, перебуваючи на службі, говорить російської мовою. На відео зафіксовано, як правоохоронець не тільки розмовляє не державною мовою, але й із зневагою ставиться до людей, які спілкуються української. 




Джерело: https://t.me/ganul93/7664


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися