Маневри ворожих кораблів: ситуація в Чорному морі

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Увечері кількість підводних ракетоносіїв в Чорному морі була зменшена до двох, але під час ночі ворожий флот повернув на чергування надводний корабель. Сумарна кількість запущених ракет "Калібр" становить до 16.


Про це повідомив полковник Оперативного командування "Південь" ЗСУ Владислав Назаров.


Загроза ракетного удару залишається на дуже високому рівні. Ворог, не досягаючи значних успіхів на фронті, зосереджується на тиску на тилові регіони, щоб створити враження своєї потужності та непереможності. Все частіше застосовуються балістичні ракети, а також шукаються нові тактики протидії нашій системі протиповітряної оборони.


Важливо пам'ятати, що сигнали повітряної тривоги, обмеження правового режиму воєнного стану — це турбота про збереження вашого життя. Не нехтуйте власною безпекою, не допомагайте ворогу, бережіть себе і вірте в Сили оборони! Разом переможемо! Все буде Україна! - йдеться в повідомленні.


Що відомо про ракету "Калібр"   


"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.  


"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.



Нагадаємо, що 24 травня вранці морські дрони здійснили атаку на російський корабель поблизу берегів Туреччини. Згідно з даними це розвідувальне судно “Іван Хурс”.  


Також, “Коментарі” писали, що на Одещині до 15 років за ґратами засудили ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність регіону. Він також допомагав ворогу наводити ракети



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися