На Одещині пройдуть навчання з ліквідації лісових пожеж: подробиці

Нещодавно такі навчання вже відбувалися на території області

Військова адміністрація планує провести повторні навчання з ліквідації лісових пожеж на Одещині. Попередні навчання, які відбулися навесні, виявили певні недоліки, які потребують удосконалення.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОВА, Сергій Готко.


У квітні-травні 2023 року були проведені практичні тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісових пожеж. У навчаннях брали участь представники департаменту з питань цивільного захисту, пожежно-рятувальні підрозділи державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, державне підприємство "Ліси України", національна поліція, швидка медична допомога, місцеві пожежні команди, добровільні пожежні дружини та співробітники Товариства Червоного Хреста України.


В навчаннях взяли участь 299 осіб та 64 одиниці техніки. Аналіз навчань виявив певні недоліки, і було прийняте рішення провести їх ще раз для додаткового злагодження всіх служб, – зазначив Готко.


Зараз триває аналіз підсумків попередніх навчань, а точний час проведення повторних навчань ще не визначений. З урахуванням виявлених недоліків та результатів аналізу, військова адміністрація планує підготувати та провести повторні навчання з ліквідації лісових пожеж в Одесі.


Нагадаємо, що в Затоці, через необережність під час використання мангала на території садового будинку, виникла пожежа. Вогонь знищив дерев’яні альтанки. 


Також, "Коментарі" писали, що у селищі міського типу Радісне, розташованому в Березівському районі Одеської області, виникла пожежа, про яку о 13:39 надійшло повідомлення до Служби Порятунку. Негайно відправившись на місце події, рятувальники встановили, що загоряння сталося на даху господарської споруди на вулиці Миру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися