Безпека понад усе: укриття мають бути відкриті 24/7

Рекомендація від Одеської ОВА: одесити дізнайтесь хто відповідальний за укриття

Зачинене укриття у поліклініці №3 у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки спричинило смерть трьох місцевих жителів, ще 10 осіб постраждало. Зокрема, загинула 33-річна жінка та мати з 9-річною донькою.

З огляду на події у столиці Сергій Готко, директор департаменту з питань цивільної захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної військової адміністрації зазначив, що люди мають заздалегідь дізнатися, хто є балансоутримувачем укриттів і хто відповідальна особа за ці споруди.


“В умовах сьогодення бомбосховища повинні працювати 24/7. Але у процесі експлуатації люди повинні з'ясувати, хто є відповідальною особою за бомбосховище, хто є балансоутримувачем… Як правило, укриття на балансі комунальних підприємств, житлово-комунальних сервісів, які знаходяться найближче до цих споруд”, – зазначив посадовець.

Крім того, в Одеські ОВА повідомили, що відповідні служби систематично проводять перевірки укриттів, “але у зв'язку з воєнною годиною та завантаженістю ми не можемо робити це масовано, як би хотілося. Ремонт споруд також триває, але я розумію, що не такими темпами, як би цього хотілося людям”.


Раніше “Коментарі” писали, що у мерії також відреагували на події. Міський голова Одеси записав відеозвернення до одеситів та гостей міста та зазначив, що укриття повинні бути доступними для всіх та кожного цілодобово.


"Усі відповідальні сховища комунальної власності попереджені та чітко знають: під час повітряної тривоги всі сховища мають бути відкритими. Я звертаюся до відповідальних за відкриття сховищ приватної форми власності. У тому числі й підпорядкованих ОСББ. за укриття. Це питання життя та безпеки людей", - сказав Труханов.


Нагадаємо, У Києві розпочато кримінальне провадження за фактом загибелі людей у Деснянському районі столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися