Екологічної катастрофи наразі немає: Братчук про плями в морі біля “Відради”

Результати досліджень води будуть оприлюднені для громадян

Вчора в соцмережах почали ширитися відео біля пляжу “Відрада” про плями та характерний запах від нафтопродуктів в морі. На місце прибули екологи та взяли проби води.


Про це розповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.


Екологи та відповідні структури взяли проби води, вона зараз перевіряється на наявність нафтопродуктів. Згадаймо, що літо, море прогрівається, а також на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, саме їх Чорноморський флот обстрілював цивільні кораблі, які перевозили нафтопродукти. Море живий організм, тому звичайно може щось приносити до берега, — зазначив речник.


Також, Сергій Братчук зауважив, що станом на зараз ситуація під контролем. Загрози життю та здоров’ю одеситів немає. Техногенної катастрофи також не прослідковується. Екологи працюють та дані їх досліджень будуть повідомленні суспільству.


Нагадаємо, що поруч з пляжем "Відрада" зафіксовано забруднення моря нафтопродуктами. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. Відео плями шириться просторами соціальних мереж. 


Раніше “Коментарі Одеса” писали, що 24 травня 2023 року влада міста та військові видали спільний наказ, в якому було визначено перелік заходів для підготовки ділянок пляжів у межах прибережної захисної смуги Чорного моря в Одесі з метою можливого часткового доступу громадян. Для виконання цього наказу було видано розпорядження, яким була створена комісія для обстеження пляжних зон міста та визначені відповідні завдання щодо їх підготовки в умовах воєнного стану.Комісія, створена для цих цілей, планує провести обстеження готовності пляжних зон від пляжу "Ланжерон" до 16-ої станції Великого Фонтану до 5 червня 2023 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися