Відкриття пляжів у Одесі переноситься до 15 червня: причини

У Чорноморську також хочуть відкрити бодай одну ділянку узбережжя

Згідно з оголошенням Одеської районної військової адміністрації (РВА), відкриття пляжів у Одесі буде відкладено до 15 червня. Міська влада Одеси повинна була до 5 червня надати рекомендації щодо можливого відкриття доступу на деякі пляжі міста, проте цей термін не був виконаний.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів начальник Одеської РВА, Юрій Крук.


Зараз терміни можливості відкриття деяких пляжів продовжені до 15 червня. Станом на сьогодні є заборона. Після 15 червня, коли будуть надані акти про виконання умов, за яких можуть бути відкриті пляжі, може бути прийнято рішення про доступ на деякі ділянки узбережжя в Одесі, — зазначив Крук.


Крім того, він повідомив, що влада Чорноморська звернулася до військової адміністрації з проханням розглянути можливість відкриття деяких пляжів у їхньому районі. Наразі лише одна ділянка пляжу в Чорноморську залишається відкритою, і це стосується тільки тих місць, де відбувалися змагання з пляжних видів спорту. Інші пляжі залишаються недоступними для відпочинку.


В Чорноморську не існує траверсів та волноломів, тому там доступ до моря можна дозволити тільки на одній ділянці  – це яхт-клуб морського торговельного порту Чорноморськ. Її треба обладнати певним чином згідно з наказом – встановити загороджувальні сітки на вході з моря, рятувальні вежі тощо, – додав посадовець.


Нагадаємо, “Коментарі” писали, що в Одесі продовжується підготовка до відкриття деяких пляжів для відпочинку на узбережжі Чорного моря. Проте до 5 червня говорити про відкриття пляжного сезону поки що зарано.


Зазначимо, що начальник Одеської РВА та командувач об'єднання стратегічного угруповання військ "Дунай” підписали указ, щодо проведення заходів з підготовки до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря у межах міста Одеси в умовах воєнного стану. Але не слід думати, що пляжі відкриють вже сьогодні.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися