До портів Великої Одеси прямує понад 2000 вагонів із зерновими вантажами

Натомість до порту Ізмаїл кількість вагонів із зерном зменшилась

За останній тиждень кількість вагонів в напрямку портів Великої Одеси збільшилась. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерій Ткачов.

У своєму Телеграм-каналі чиновник зазначив, що за добу загальне вивантаження в портах становить 437 вагонів зі зерном, а середньодобове вивантаження за червень сягає 510 вагонів. Крім того, в напрямку портів Великої Одеси рухається 2663 вагони із зерновими вантажами, що на 10% більше ніж раніше. Втім, черга вагонів з зерном в напрямку порту Ізмаїл навпаки зменшилася на -290 вагонів або -13,4%!

Раніше “Коментарі” писали, що український уряд має “План Б” на випадок, якщо російська сторона продовжить блокувати роботу “Зернової угоди”. Про це розповів міністр аграрної політики України Микола Сольський. За його словами, Росія вже заблокувала функціонування головного чорноморського порту України “Південний” та, незважаючи на угоду, дозволяє лише одному судну на день доставляти українське продовольство з нього до інших країн. Запасний варіант передбачає виключення четвертої сторони, тобто Росії з зернової угоди. За словами Сольського, український уряд може запропонувати альтернативний план дії для компаній-перевізників.

Також нагадаємо, що Білгород-Дністровський порт виставили на аукціон вчетверте з удвічі меншою ціною. Фонд державного майна України в Одеській та Миколаївській областях оголосив четвертий аукціон на продаж єдиного майнового комплексу державного підприємства. Для відновлення повноцінної діяльності необхідні значні інвестиції, оскільки підприємство було збитковим ще до повномасштабного вторгнення і мало борги зі заробітної плати та перед бюджетами різних рівнів. Планувалося, що приватизація активу відбудеться в квітні 2022 року, але була перенесена.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися