Одеські рятувальники проходять реабілітацію за допомогою іпотерапії

Співробітники ДСНС два рази на тиждень займаються в кінному клубі

Співробітники служби порятунку Одеської області два рази на тиждень проходять психологічну реабілітацію за допомогою іпотерапії. Про це повідомили в ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області.

Заняття проходять в кінному клубі "Айвенго" зі спеціально навченими і підготовленими кіньми.

Під час іпотерапії розвивається координація, рівновага, поліпшується фізична форма. Крім того, іпотерапія має позитивний ефект не тільки від їзди на коні, але і завдяки безпосередньому контакту і спілкуванню з твариною, а також від догляду за нею. Такий комплекс допомагає усунути стресовий стан, позбутися напруги, почуття страху або тривоги.

picture

Автор фото: ДСНС в Одеській області

"Такі заняття надають позитивний вплив на психоемоційний та фізичний стан рятувальників і відіграють важливу роль в адаптації до умов служби і реабілітації після ліквідації наслідків надзвичайних подій", – зазначила керівник психологічної служби ДСНС в Одеській області та ініціатор даного проекту Майя Гринько.

picture

Автор фото: ДСНС в Одеській області

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", співробітники ДСНС провели операцію з порятунку моряків з танкера "Делфі", який потерпів катастрофу.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися