Завершилась перевірка бомбосховищ на Одещині: які результати

Всього поліцейські, рятівники та представники органів місцевої влади оглянули 1993 укриттів

Перевірку укриттів в  Одеському регіоні завершили спільні інспекційні групи, сформовані регіональною владою, поліцією та рятувальниками. Про це повідомила в Обласній військовій адміністрація. Всього для перерівки було сформовано 76 груп. За три дні інспектори оглянули 1993 укриття.

Так, стало відомо, що закрито кожне двадцяте бомбосховище, а непридатне для використання кожне четверте. 

“За результатами обстежень зачиненими виявились 122 та не придатними до використання 523 укриття. При повторних виходах ситуація змінилась за 66 адресами. Наразі ситуація на контролі, ми вживаємо усі заходи для того, щоб мешканці міста та області змогли бути в безпеці. Для цього відповідальні особи працюють над питанням приведення кожного укриття в належний стан”, - йдеться у повідомленні обладміністрації. 

Нагадаємо, зачинене укриття у поліклініці №3 у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки спричинило смерть трьох місцевих жителів, ще 10 осіб постраждало. Зокрема, загинула 33-річна жінка та мати з 9-річною донькою. Ця подія стала поштовхом для масштабних перевірок сховищ по всій країні. 

Раніше “Коментарі” писали, Через загрози дитячі оздоровчі заклади на Одещині цього літа не працюватимуть. Більшість з них не відповідають вимогам безпеки. Про це розповіла Тетяна Дементьєва, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації.

Також “Коментарі” повідомляли, що “Укрзалізниця” призначила додатковий поїзд №248/247 Одеса — Київ. Про це повідомили у пресслужбі. Потяг почне курсувати з 11 червня з Одеси у вівторки, четверги та неділі. Відправлення о 17:11, а прибуття до Києва о 08:53. У зворотному напрямку потяг уперше вирушить 12 червня та їздитиме по понеділках, середах і пʼятницях – о 17:14 вирушатиме з Києва і прибуватиме в Одесу о 09:12.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися